Functie: Project Manager Fulltime

Locatie: Venlo

Jan Krediet is een Nederlands familiebedrijf dat in 1924 is opgericht en in de loop van de jaren zijn wij uitgegroeid tot een full-service dienstverlener in de meubellogistiek, zowel nationaal als internationaal. Onze kernactiviteiten zijn distributie, warehousing en routevervoer.

Sinds 2 jaar is Jan Krediet Projecten opgericht in Venlo waar wij complete projecten verzorgen op het gebied van inrichting van kantoren. Wij organiseren de logistiek van meubelen, het inhuizen en inrichten van kantoren inclusief montage.

Onze topprioriteiten zijn kwaliteit en persoonlijke aandacht voor de klanten. Dit komt tot uiting in onze dienstverlening door vakmanschap, ervaring en toewijding van onze mensen. Wij hebben een platte organisatiestructuur en korte communicatielijnen. Duidelijkheid (zowel intern als extern) zijn van het grootste belang. Wij zijn een organisatie die volop in beweging is en ruimte biedt aan huidige en toekomstige medewerkers om te groeien en zich te ontwikkelen. Niet voor niets hebben wij de prestigieuze TLN-ondernemersprijs 2017 voor het beste transportbedrijf van Nederland gewonnen!

Wij zoeken voor Jan Krediet Projecten in Venlo enthousiaste en ondernemende collega’s om ons Projectteam te ondersteunen en de ambitieuze groei te kunnen realiseren.

Project Manager fulltime

Wil je graag eigen inbreng in je werkzaamheden ? Bij ons zie je deze direct terug in het eindresultaat !

Functie
Vanuit Venlo organiseren wij de logistiek van meubelen naar projecten in de grote steden in geheel Europa. De meubels worden in Venlo in het warehouse opgeslagen en vervolgens getransporteerd naar de projecten. Op locatie verzorgen wij het gehele traject vanaf tekening tot de complete inrichting.

Wat ga je doen
Binnen een klein team ben je volledig verantwoordelijk voor meerdere grootschalige projecten per maand. Vanwege de groei die wij doormaken, is de functie dynamisch in te vullen en kijken we naar je kwaliteiten hoe we die het beste kunnen inzetten. Je kunt dus veel eigen invulling geven aan deze rol. Daarom zoeken we iemand met een echte pioniersmentaliteit!

Taken
– Plannen, organiseren en operationeel aansturen van diverse projecten
– Organisatie van de gehele supply chain van het project
– Het maken van offertes
– Budgetbewaking
– Het oplossen van eventuele problemen/verstoringen in het proces

Wat zoeken wij
Binnen onze organisatie heb je geen afgebakende taken, daarom zoeken wij iemand die ondernemend is en initiatief neemt en tevens hands-on is. Daarnaast ben je een goede relatiebeheerder want je bent het aanspreekpunt voor onze klant op alle niveaus.

– Analytisch denkvermogen
– Helikopterview
– Sensitief voor commerciële verhoudingen
– Afgeronde HBO-opleiding
– Aantoonbaar ervaring met projectmatig werken
– Flexibel
– Naast de Nederlandse taal beheers je minimaal de Engelse en de Duitse taal, Frans is een pré

Wat bieden wij
Je gaat werken in een jong en enthousiast team. Naast een veelzijdige functie bieden we jou de kans om een actieve rol te spelen in een organisatie in ontwikkeling. Werken in een informele organisatie met een concurrerend arbeidsvoorwaardenpakket (conform cao Beroepsgoederenvervoer). Het salaris is mede afhankelijk van opleiding en ervaring. We belonen echter niet alleen in geld. Wij bieden volop doorgroeimogelijkheden in onze groeiende organisatie voor medewerkers met potentieel en ambitie. We hebben een platte organisatiestructuur dus de lijnen zijn kort.

Meer informatie
Hebben wij je interesse gewekt? Stuur dan je motivatie en CV naar onze recruiter Karen Coolegem (karen.coolegem@jankrediet.nl) of neem contact op voor meer informatie (06-53171523).

Share