Jan Krediet supports De Pastoe Fabriek

Posted by Chantal Damen

Innovatie staat bij Jan Krediet hoog in het vaandel, maar daarnaast vinden wij dat historie en kennis bewaard moeten blijven en met trots doorgegeven moeten kunnen worden aan de huidige generatie. Toen wij het verzoek ontvingen van Galerie De Pastoe Fabriek of wij de logistiek voor de meubelen voor de nieuwe tentoonstelling over het werk van de Dieter Rams voor onze rekening wilden nemen, antwoordden wij uiteraard direct JA. Met onze liefde en zorg voor meubelen verzorgen wij dit graag.

Galerie De Pastoe Fabriek is een plek met inspirerende voorbeelden op het gebied van ‘social’ design, in de vorm van tentoonstellingen, lezingen en debatten. Vanaf nu brengen zij een expositie over het werk van de wereldvermaarde Duitse ontwerper Dieter Rams (1932).

Rams, geïnspireerd door onder meer de Bauhaus-beweging is vooral beroemd geworden met zijn productontwerpen voor het elektronicamerk Braun waar hij chief designer was van 1961 tot 1995. De strakke en ingetogen ontwerpstijl die hij met veel succes bij Braun doorvoerde geldt decennia later nog als norm, en heeft o.m. ook als inspiratie gediend voor ontwerpen van Apple als de iPod en later de iPhone.

De openingstijden van de tentoonstelling zijn 14 oktober t/m 16 december, op zaterdagen en zondagen van 12.00 – 17.00 uur. Toegangsprijs € 4,- p.p.
Locatie: Galerie De Pastoe Fabriek, Rotsoord 7a, 3523 CL Utrecht.

Share