Belangrijk/Important: virus in computersysteem DD Cargo (partner Jan Krediet)

Posted by JanKrediet
Category:

Helaas moeten wij u erop attenderen dat het computersysteem van onze partner DD-Cargo (Spanje) geïnfecteerd is geraakt door een virus. Dit computervirus bestaat uit schadelijke software en gebruikt het e-mailprogramma van DD-Cargo om het virus naar andere computers over te brengen.

Vanwege het feit dat e-mailadressen van Jan Krediet en van enkele van onze klanten (waarvoor DD-Cargo transporten verzorgt) zijn opgenomen in het e-mailprogramma van DD-Cargo, is het in uitzonderlijke gevallen mogelijk dat u een geïnfecteerde e-mail ontvangt waarbij het lijkt dat DD-Cargo of Jan Krediet de afzender is. Deze e-mails zijn veelal in het Spaans en Engels opgesteld en bevatten een .doc bijlage. In de meeste gevallen komen deze e-mails overigens niet in uw postvak-in doordat deze al door uw spamfilter zijn opgemerkt.

Mocht u onverhoopt een geïnfecteerde e-mail ontvangen, verwijder deze direct en open nooit de bijlage. Bij twijfel over de afkomst van een e-mail, kunt u uw cursor op het e-mailadres van de verzender plaatsen en zal in geval van een geïnfecteerde mail veelal afwijkende informatie verschijnen. Uiteraard kunt u bij twijfel ook altijd contact met ons opnemen.

Het ligt niet in onze macht het computervirus uit te schakelen, daar het virus in het computersysteem van onze partner is geraakt. Het computersysteem van Jan Krediet is niet geïnfecteerd. Uiteraard hebben wij alle dataverkeer met DD-Cargo direct afgesloten, hebben wij onze protocollen nog meer aangescherpt en blijven wij de situatie monitoren.

Wij begrijpen dat dit voor u een vervelende boodschap is. Onze excuses voor het ongemak. Mocht er nieuwe relevante informatie bestaan, zullen wij u uiteraard zo snel als mogelijk informeren.

Share