Nog twee maanden te gaan en de decemberfeestdagen staan weer voor de deur. Ook rondom deze tijd van het jaar doen wij er alles aan uw goederen op tijd te bezorgen. Om u zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij alvast uw aandacht voor het volgende.

In de laatste weken van december bestaan er op internationaal niveau aangepaste regelingen en afwijkende openingstijden. Desondanks leveren wij uw goederen uiteraard graag voor de Kerstdagen af. U kunt ons hierbij helpen door uw goederen tijdig bij ons aan te leveren. In onderstaand overzicht treft u de respectievelijke aanlever- en bezorgweken aan.

Meubelgroupage Bestemming Goederen bij JK Warehouse Bezorging Laadopdracht aanmelden bij JK Customer Service
B2B Nederland en België Week 51 Eerste helft week 52 (ma, di en woe) Uiterlijk begin week 51
B2B Luxemburg, Duitsland, UK, Oostenrijk en Zwitserland Week 50 Week 51 Uiterlijk begin week 50
B2B Ierland Week 49 Week 50 Uiterlijk begin week 49
B2B Spanje, Portugal, Italië, Frankrijk en Scandinavië Week 49 Week 51 Uiterlijk begin week 49
B2C/Tweemans-levering/Montage- levering Alle landen Week 49 Week 51 Uiterlijk begin week 49

In week 52 én 53 vindt er geen internationaal groupage transport plaats. Vanzelfsprekend kunnen wij in geval van bijzonderheden altijd de opties voor u in kaart brengen voor een eventueel te realiseren spoedtransport. Vraag uw contactpersoon naar de mogelijkheden. Vanaf week 1 verwachten wij weer over te kunnen gaan tot de orde van de dag.

Projectlogistieke- en FTL-services
Op projectlogistieke- en FTL-services is bovenstaand overzicht niet van toepassing. Hiervoor gelden uitzonderingen welke van tevoren in overleg met uw contactpersoon gepland kunnen worden.

Bereikbaarheid Customer Service in week 52 en 53
Met uitzondering van vrijdag 25 december en vrijdag 1 januari staat ons team voor u klaar van 8.00h tot 12.00h. Vanaf 4 januari zijn onze reguliere openingstijden weer van toepassing.

Bovenstaande december-dienstverlening is gebaseerd op normale omstandigheden. Wij vragen bij voorbaat uw begrip indien wij genoodzaakt zijn aanpassingen door te voeren vanwege het coronavirus.

Mocht u verder nog vragen hebben, informeer gerust bij uw contactpersoon of bel met de Customer Service via +31 (0)521 – 539 539. Zij helpen u graag.

Share